Щоб не було сміттєзвалища, встановлено відеонагляд

Сьогодні спіймали на гарячому тих, хто влаштовує сміттєзвалища. Дві жінки принесли пакети із сміттям, щоб лишити їх на розі вулиць Академіка Єфремова та Осінньої. Цього разу вони з пакетами й пішли.

На цьому місці постійно створюють сміттєзвалище, яке доводиться прибирати тракторами. Відтепер ця територія під відеонаглядом. Тож кожного порушника будемо знати в обличчя, і подавати  відповідні звернення в поліцію.

За порушення благоустрою, а саме так називається викидання сміття просто посеред міста, передбачено штраф (ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення):

  • від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності.

Якщо Ви станете свідком того, як хтось звалює сміття на газони, у парках чи скверах, просто посеред вулиць чи лишає десь «під огорожею»  – звертайтеся в поліцію! Якщо помітили, що хтось привіз сміття автомобілем і викидає у місцях не призначених для цього  – записуйте номер авто, фотографуйте і теж інформуйте поліцію.

Давайте берегти наше місто!