Паркування автомобілів на газонах заборонено

У місті тривають роботи із влаштування газонів. Проте не завжди вдається прибрати територію та підготувати ділянку для посіву газону. Причина тому – припарковані на зелених зонах автомобілі.

Паркування автомобілів на газонах заборонено:

  • Відповідно до Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінет Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. № 1306, пункту 15.10 підпункту «є», стоянка на газонах заборонена.
  • У пункті 4.2 Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105, зазначено, що влаштовувати зупинки пасажирського транспорту та паркувати автотранспортні засоби на газонах на об’єктах благоустрою зеленого господарства забороняється.
  • Рішенням Київської міської ради від 25 грудня 2008 р. № 1051/1051 затверджені Правила благоустрою міста Києва, за порушення яких передбачено адміністративну відповідальність у відповідності з Кодексом України про адміністративні правопорушення. У Правилах зазначено, що на території об’єктів благоустрою зеленого господарства забороняється рух та паркування автомобілів, мотоциклів і мопедів (крім спеціального технологічного транспорту) (п. 9.6.1) і влаштовувати зупинки пасажирського транспорту та паркувати автотранспортні засоби на газонах, клумбах та інших озеленених територіях (п. 9.6.11)

Автомобілі, припарковані на зелених зонах – це порушення законодавства, неповага до інших, знецінення роботи комунальників, які доглядають за зеленими зонами.  

Будь ласка, будьте свідомими, поважайте роботу тих, хто піклується про наше місто та ваш рідний район.