Першу капітального ремонту парку «Совки» завершено

25 червня відбулося офіційне відкриття першої черги капітального ремонту парку «Совки».

Парк «Совки», який є частиною  урочища «Скарбовий ліс», був створений у 1976 році. Його парку – 35,4 га. З насаджень тут переважають сосни, також ростуть червоні дуби, клени та черемхи, є березовий гай.

«Я пам’ятаю, яким був цей парк ще кілька років тому, як розпочинався ремонт, скільки було праці вкладено в те, щоб сьогодні він виглядав ось так – комфортно, яскраво, доглянуто. І найприємніше, коли бачиш, що все було недаремно», – зазначає директор КП УЗН Святошинського району Аршак Магалов.

Перед початком робіт територію парку розчистили та провели санітарну обрізку дерев. У парку  влаштовано 1233 кв. м доріжко-стежкової мережі, встановлено нові лави та урни, втому числі, й для роздільного збору сміття. По периметру парку створений екомартшрут протяжністю 2 км.

Парк «Совки» – місце для сімейного відпочинку. Під час каперемонту було встановлено три сучасних дитячих майданчики, є також два майданчики для занять спортом. На території парку збудовано громадську вбиральню з окремим приміщенням для садового інвентарю.

Відтепер територія парку освітлюється – встановлено 85 опор із сучасним LED-освітленням вздовж центральної алеї, біля дитячих та спортивних майданчиків. Врахувавши прохання місцевих мешканців, крім центрального входу до парку, було влаштовано ще два – по обидва боки від головного.

Головним елементом вхідної групи є «сухий» пішохідний фонтан. Фонтан працює щодня з 9:00 до 23:00, а ввечері струмені води підсвічуються. На зимовий період він консервується. Перед фонтаном – спіральні лабіринти з туй, а навколо нього – лінійні клумби. Родзинкою парку також є шахова альтанка із 20 столами. В рамках програми «Безпечна столиця» встановлено 46 камер відеоспостереження та 10 сигнальних кнопок.

Під час капремонту було висаджено як звичні для цієї місцевості дерева – ялини, сосни, дуби, так і нові, зокрема, квітучі сливи Пісарді, сакури, білі акації, черемхами, бархат амурський. Вздовж огорожі висадили кущі білого дерену. На території парку влаштовано 7 га газонів.

Попереду друга черга капітального ремонту, під час якої заплановано встановити майданчик для занять боротьбою, створити простір для вигулу собак, освітити інші частини парку, влаштувати поливо-зрошувальну систему та встановити ще лави та урни. Також будуть реалізовані інвестиційні проекти. Зокрема, будівництво спортивної зони із двома футбольними полями на  0,28 га та створення сучасної зони відпочинку з альтанками.