Чого чекати після реконструкції парку «Юність» у Святошинському району?

Весна – пора оновлення. І це стосується не лише природи. В парку «Юність» нещодавно розпочалися роботи з реконструкції. Першочергово було вирішено влаштовувати пішохідні доріжки. Почали «рухатися» вздовж вул. Академіка Сєркова, поступово просуваючись до центральної алеї. Наступним кроком буде влаштування сучасної велосипедної доріжки вздовж вул. Володимира Покотила. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У травні планується вже прокладання інженерних мереж. Буріння двох свердловин дозволить влаштувати мережу поливу та підключити громадську вбиральню до водопроводу й каналізації. Проектом реконструкції також передбачено встановлення відеоспостереження, Wi-Fi та тривожної сигналізація.

Окрасою парку «Юність» має стати «сухий» фонтан біля центральної алеї. Особливість його в тому, що водна чаша такого водограю знаходиться нижче рівня землі. Тому такі фонтани ще називають «підземними» або «пішохідними». Плюси таких водних конструкцій в тому, що вони є безпечними для дітей, біля них можна гратися. Крім того, вони не потребують консервації на зиму.

У вересні, по завершенню всіх пусконалагоджувальних робіт, «Юності» додаватимуть вже барв – розпочнуться роботи з озеленення. Слід зазначити, що ще до початку робіт було обговорено важливість збереження зелених насаджень, щоб дерева не постраждали під час ремонтних робіт.

У КП «Київмськірозвиток» планують завершити всі роботи вже у жовтні.

*Парк «Юність» був заснований у 1979 році силами учнів навколишніх шкіл. З 2011 року має статус пам’ятника садово-паркового мистецтва місцевого значення.